Electra Meccanica Solo is halve elektrische auto

Sommige conceptcars laten je denken: "waarom heb ík dit niet bedacht?" De Electra Meccanica Solo is niet zo'n auto. Het is meer de vraag wie ooit heeft gedacht dat het slim was om een elektrische eenpersoonsauto te bouwen?

Hij kost $15.000 en biedt plaats aan één hele inzittende. Maak (opnieuw) kennis met de Solo van Electra Meccanica. In tegenstelling tot wat je zou denken bij het horen van de naam, komt dit bedrijf niet uit Italië. Het is een Canadese firma die de wagentjes in China laat bouwen. In de komende drie jaar moeten er 75.000 van gebouwd (en verkocht) worden.

Dit moet wel een van de stomste ideeën aller tijden zijn. Waarom zou je een auto kopen waarin je precies niemand kunt meenemen? Daarvoor heb je scooters, en zelfs daarop kun je een passagier vervoeren. Dit object brengt precies de nadelen van een auto naar een scooter: je moet ermee in de file staan, want je kun nergens tussendoor. Goed, terwijl je in de file stil staat te staan, word je niet nat van eventuele regen. Je kunt ook naar je eigen muziekjes luisteren via de bluetooth audio.

Wel leuk is de topsnelheid van 132 kilometer per uur. Niet echt snel, maar je kunt er in ieder geval regels mee overtreden. Dankzij de 17,3 kWh batterij heeft hij een bereik van 160 kilometer. Maar als je dit soort geld voor een soort van stadsscooter gaat uitgeven ben je echt gestoord. Dan is zelfs een door Vanessa Connie Breukhoven Witteman gepimpte Biro goedkoper.