Daniel Ricciardo vindt Max Verstappen het leukst

Er leken de laatste tijd wat scheurtjes in de relatie tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo te komen, maar gelukkig blijkt het allemaal niet zo erg. Volgens de Australiër is Max nog steeds de prettigste teamgenoot die hij ooit had.

Je hoeft maar een video van Red Bull Racing erbij te pakken om te zien dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo het altijd prima naar hun zin hebben. Het duo rijdt op de baan dan wel met het mes tussen de tanden, maar zodra ze geparkeerd zijn, zijn de twee weer dikke maten. Tijdens en vlak na een race of kwalificatie mogen ze wel eens wat lelijke dingen naar elkaar roepen, maar hun vriendschap wordt er niet door beïnvloed.

Tegen Formule 1 zegt de Ozzy het als volgt: "Max en ik doen samen veel buiten de baan, met niemand anders kan ik zo goed overweg. Eigenlijk is dat best grappig. Zoals je weet zijn we op de baan zeer competitief, maar weg van de auto lijkt dat niets meer uit te maken." 

De twee kunnen ook prima veel lol beleven doordat ze het goed voor elkaar hebben in Monaco en bij hun team: "We waarderen het allebei dat we een goed leven leiden, dus proberen we ook veel plezier te maken. Red Bull organiseert voor ons heel veel silly things, waarbij we veel lol hebben. En waarom ook niet?"

Hij is ook zeer te spreken over de manier waarop Verstappen omgaat met zijn enorme populariteit in Nederland. Zelfs beroemdheden zijn volgers van de jonge Limburger. "Dan zou je op zo’n jonge leeftijd makkelijk naast je schoenen kunnen gaan lopen, maar dat doet hij niet." Volgens Ricciardo is dat echt een goede karaktertrek van Max. 

Het is mooi om te horen dat de twee nog steeds dikke maten zijn, zeker na het akkefietje in Oostenrijk. Alleen moet Daniel Ricciardo nog even zijn krabbel onder het contract bij Red Bull Racing zetten, zodat we van het duo kunnen blijven genieten, zowel op als naast de track.