Valtteri Bottas: Ik ben goed genoeg voor Mercedes

Finse coureur Valtteri Bottas heeft nog geen race gewonnen dit jaar, maar hij vindt zichzelf toch de geschikte man om volgend jaar weer bij Mercedes te rijden. Daarmee sluit hij vast de deur voor Daniel Ricciardo.

Drie keer had Valtteri Bottas dit jaar al de kans om te winnen, maar hij deed het steeds niet. Toch is dat niet aan zijn eigen schuld te danken. In China had hij pech door een late Safety Car die het veld in de war schopte, terwijl hij in Baku vanaf leidende positie uitviel met een lekke band. In Oostenrijk ging het mis met zijn motor terwijl hij vanaf pole position was gestart. Ook in Silverstone leek Bottas lang op weg naar de zege nadat het team besloot om geen pitstop te maken tijdens de Safety Car. Uiteindelijk werkte dat niet omdat de banden vlak voor het einde toch nog de geest gaven

De Fin vindt zichzelf daarom goed genoeg om in 2019 weer met Mercedes aan de start te verschijnen. Tegen Motorsport zei hij: "I’m more or less on the level I want personally. That’s a good thing even though only the team sees in great detail how I perform every week." Bottas voegt toe dat het nooit kwaad kan om dan ook daadwerkelijk winnend over de streep te komen, maar hij gaat ervan uit dat het team begrijpt dat hij echt wel kan rijden en ze niet Daniel Ricciardo bij Red Bull weghalen.

Op zich is dat ook goed te zien aan de minimale gaten die hij tijdens de kwalificatie heeft met teamgenoot Lewis Hamilton. De Brit en de Fin liggen gemiddeld maar 0,059 seconde uit elkaar.

Bottas meent dat hij zijn zwaktes dus goed heeft kunnen verbeteren dit seizoen. Daarbij maakte het niet uit of de auto het goed deed of niet: Valtteri heeft laten zien dat hij op een pad naar boven zit.