Force India baalt dat ze weer nieuwe auto moeten ontwerpen

De Formule 1 moet goedkoper worden, maar het lijkt de FIA en Liberty Media nog niet erg te lukken. Door nieuwe regels voor 2019 moeten de teams weer een nieuw chassis tekenen. Force India baalt 'dit kost ons bakken met geld.'

Sommige minder rijke Formule 1-teams hoopten dat ze hun auto van dit seizoen in licht aangepaste versie konden hergebruiken in 2019. Dat blijkt echter niet het geval te zijn, althans voor Force India. De aerodynamische wijzigingen voor het komend jaar waren niet de aanleiding, daar kon het team wel mee werken. Het is echter de nieuwe brandstofregel die een nieuw chassis nodig maakt: volgend jaar mogen de wagen 110 kg brandstof meenemen in plaats van 105 kg. 

Aangezien Mercedes al heeft aangekondigd dat hun motor de volle 110 kg nodig heeft om de races uit te kunnen rijden, moet er een grotere brandstoftank komen. Blijkbaar betekent dat voor Force India dat ze de VJM11 niet kunnen hergebruiken. 

De ploeg heeft voor dit jaar ook al een nieuw chassis moeten tekenen om de -nog altijd afschuwelijke- halo te kunnen inbouwen. Dat ze nu opnieuw aan de slag moeten is "Disappointing. We would have liked to [use the same chassis] but we can’t."

Het ergste voor het kleine team is dat de hele operatie weer een hap van een miljoen dollar uit het budget neemt. Voorlopig zijn Liberty media en de FIA dus nog niet echt goed bezig met het goedkoper maken van Formule 1. Zeker nu ook de nieuwe motorregels alweer op losse schroeven staan.