'Aston Martin stapt met Red Bull in DTM'

Als Mercedes volgend jaar opstapt zijn er nog maar twee merken over in de DTM. De ooit zo succesvolle raceklasse heeft nieuw bloed nodig en krijgt een helpende hand uit onverwachte hoek: Red Bull en Aston Martin.

Tijdens de Asfalt-podcast #18 van een paar weken terug spraken we er al over: Aston Martin en Red Bull Racing worden genoemd als nieuwe toetreder in het DTM. De geruchten worden steeds sterker en ook Autosport spreekt nu over bronnen op de circuits die het over een instap van de twee Formule 1-partners hebben.

Het Zwitserse R-Motorsport wordt genoemd als het bedrijf dat de teams met Arden International en Jota Sports zou gaan runnen. Dat doen de drie partners nu ook al met een Aston Martin-team in de Blancpain GT Endurance Series. De naam Arden brengt meteen de link met Red Bull Racing dubbel in beeld: Arden is het team van de vader van Christian Horner. Horner Junior was ook jaren teambaas van die ploeg voordat hij zich volledig op Red Bull Racing richtte.

Er is echter nog een probleem: door de regelfusie van het DTM en de Japanse Super GT gaan de raceklasses van 2020 met viercilinders rijden. Aston Martin heeft die niet en kan er ook niet voor bij huidige motorpartner AMG voor aankloppen: zij stoppen immers net met DTM. Gelukkig doet Red Bull Racings nieuwe motorleverancier Honda wel mee aan Super GT. Het ligt dus voor de hand dat de partners daar aankloppen voor een motor.

Bij R-Motorsport willen ze het bericht bevestigen noch ontkennen. Teamchef Florian Kamelger zegt: "We are a motorsport brand that's growing fast and are certainly looking at different series as we search for new opportunities. The DTM certainly would be of interest. There is certainly potential, but nothing is concrete." Met onze roze bril op lezen we hier een volmondig 'ja'. Overigens melden de geruchtenmolens ook dat Maserati gelinkt wordt aan het instap in de raceklasse. Het zou goed nieuws zijn, want in 2019 moeten we het doen met alleen Audi en BMW aan de start.