Buitenkans: u kunt een huis met eigen kartbaan kopen

Let even op als je ervan droomt dat je zoon de volgende Max Verstappen of Lewis Hamilton wordt. Dit huis met vijf slaapkamers een zwembad en een helikopterplatform heeft als extraatje een kartbaan van bijna een kilometer.

Welkom op Autofunda.eu. Vandaag hebben we een schitterend stukje land voor u dat we ontdekten in het Verenigd Koninkrijk. Of voor de pietlutten onder u: het ligt in Noord-Ierland. Midden in het land vinden we een speelparadijs voor de autoliefhebber. Naast het huis met allerlei luxe erop en eraan ligt een kartbaan en daar gaat het vandaag even om.

Wie rijk genoeg is om het huis te kopen en het onderhoud kan betalen uit de rest van zijn spaargeld heeft een privékartbaan in de tuin. Meer voor de hand liggend is om dit huis te zien als een aflevering van 'Ik vertrek'. Je kunt de kartbaan immers ook gewoon exploiteren. Dat is in ieder geval wat de huidige eigenaar doet (gedurende vier dagen in de week). 

De 980 meter asfalt is officieel goedgekeurd door de Motor Sports Association. Bij het complex staat een kantoorgebouwtje voor kaartverkoop en onderhoud aan de karts. Ook is er een speciale baan voor kinderen.

Het huis zelf is ook niet helemaal misselijk. Beneden is de ruime entree met veranda. Je komt binnen terecht in de hal vanwaar alle ruimtes in het huis te bereiken zijn. De keuken en de eetkamer zijn enorm. Boven zijn vijf slaapkamers te vinden. Belangrijkste features van het huis zijn echter de drievoudige garage voor je autocollectie en het overdekte zwembad voor de nodige ontspanning. 

Omdat het geheel nogal in the middle of nowhere staat, heeft het huis ook een landingsplek voor je helikopter. Met de wentelwiek vlieg je makkelijk naar de twee vliegvelden van Belfast, om daarvandaan weer de rest van de wereld te bereiken.

Mede met dank aan Brexit kan het zijn dat dit complex wat minder waard gaat worden in de komende tijd. Zeker in het geval van de harde Brexit is er een probleem met het bereiken van de rest van Ierland, aangezien daar waarschijnlijk weer een ouderwetse grens komt te liggen. De uitwerking van het geheel op de Noord-Ierse economie is niet helemaal duidelijk, maar erg goed zal het niet voor het kleine uithoekje van het Verenigd Koninkrijk zijn. Toch is het geheel met een vraagprijs van £2.250.000 (€2.523.871) nu ook al niet extreem geprijsd (in de ogen van ons Hollanders).