Renault Mégane R.S. Trophy krijgt 300 pk

Het straatkanon van Renault heeft een nog wat potentere broer gekregen in de vorm van de Trophy-uitvoering. Deze Mégane R.S. Trophy heeft 20 pk meer bij zich en komt standaard met sportonderstel.

Net als de motor in de Formule 1, heeft de 1,8 liter turbumotor van de Mégane R.S. Trophy een update gekregen voor deze uitvoering. Renault spreekt over baanbrekende vernieuwingen in het turbosysteem en het uitlaattraject. Beide klinken niet echt als reusachtig vernieuwend. Maar goed, het vermogen van de auto is wel met twintig paarden gestegen.

De Trophy, met 300 pk, werd al bij de presentatie van de Mégane R.S. in september 2017 aangekondigd, maar vandaag is hij officieel hier. De auto wordt eind dit jaar leverbaar en geeft keus voor een gewone handbak, of een EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Net als zijn 'gewone' broer die maar 280 pk heeft, krijgt de Trophy ook vierwielbesturing mee. Het standaard ingebouwde Cup-sportonderstel heeft stevigere schokbrekers en een mechanisch gelimiteerd slipdifferentieel. Op de voorwielen zitten remschijven met een combinatie van gietijzer en aluminium. Optioneel is een paar Recaro sportstoelen met alcantara te kiezen en kunnen de standaard 19 inch velgen voor nog lichtere exemplaren worden ingeruild.

Verder heeft hij alles wat je standaard bij de Mégane R.S. zou krijgen. De auto komt zoals gezegd eind dit jaar naar de dealers, maar Renault heeft nog niet verteld wat je ervoor moet betalen.