Bugatti knipt gaten in dak van Chiron

Heb je net je nieuwe Bugatti Chiron binnen? Jammer, want je mist de nieuwste optie: het glazen dak. De Chiron Sky View heeft twee gaten in de vorm van ouderwetse televisies in het dak om de lucht te bekijken.

Met de temperaturen van de laatste dagen wil je het liefst een open dak in je auto om een beetje af te koelen. Of een targadak, zoals je op de Veyron kon bestellen. Beide opties zijn (nog) niet leverbaar op de Chiron, maar er is wel een gat in het dak verkrijgbaar.

De Sky View-optie die Bugatti vandaag aankondigt voor de Chiron is in feite niets meer dan een glazen dak (nou ja, twee glazen stukken) op de plek van het exemplaar van koolstof en alcantara dat er eerst zat. De ramen doen niets meer dan ervoor zorgen dat de passagier uit het dak kan kijken tijdens het rijden. Misschien is het ook een handige optie voor degene die graag zo ver mogelijk doorrijdt bij het stoplicht: kun je met je hoofd tegen de hoofdsteun door het dak zien of het al groen is.

Het glas is meervoudig gelamineerd en moet net zo goed werken als het dak dat er normaal gesproken zit. Dat wil zeggen, het houdt geluid en warmte buiten. Daarnaast is het een stuk dunner dan het standaard geleverde dak. Lange chauffeurs hebben dus wat meer hoofdruimte in de Chiron Sky View. Bijkomend voordeel volgens de ontwikkelaars: de glazen platen zijn nog stijver dan het materiaal dat er normaal zit. 

Laatste positieve punt van deze Chiron-optie: je kunt nu vanuit je helikopter zien wie er in je Chiron rijdt. Handig als je zoons/dochters graag de sleutels stelen, weet je wie er een weekje zonder zakgeld de stad in moet.