Ook dat nog: Gridstraf bedreigt Max Verstappen in Spa

De Grand Prix in Spa is traditioneel de thuis-GP voor Max Verstappen, en dat betekent 'the curse of the home Grand Prix'. De falende Renaultmotor in Hongarije veroorzaakt waarschijnlijk een fikse gridstraf voor de Limburger in België.

Het had mooi kunnen zijn in Hongarije, maar het werd allemaal niets op de Hungaroring. Red Bull Racing had een sterretje achter de race bij Boedapest gezet, het circuit heet immers Monaco zonder de muren. Als er ergens een goed resultaat voor de auto's uit Milton Keynes te pakken was, dan zou het daar wel zijn. Het werd echter wat anders, de regen maakte zaterdag de wagens onvoorspelbaar, waardoor Max Verstappen en Daniel Ricciardo niet lekker vooraan stonden. De falende motor van Verstappen was echter nog een duwtje verder de afgrond in.

Geen goede start van de drie Formule 1-vrije weken voor Max en het Verstappenlegioen. De eerste race na de vakantie, de Grand Prix van België, lijkt nu ook een deceptie te worden. Doordat de Renault-MGU-K gisteren faalde, heeft het er alle schijn van dat dat onderdeel op Spa-Francorchamps vervangen moet worden.

Max heeft echter zijn maximale aantal MGU-K's opgebruikt en dat betekent: gridstraffen. Als Verstappen ergens goed wil presteren is het wel op het circuit waar zo'n gigantische oranje aanhang aanwezig zal zijn. Alleen het falende onderdeel vervangen zou echter onverstandig zijn: als je toch een straf krijgt, kun je net zo goed maximaal gaan en alle onderdelen vernieuwen. Dat betekent dat Verstappen waarschijnlijk helemaal achteraan start. Het enige dat hem dan nog kan redden is regen. Maar dan moet Adrian Newey ook hard doorwerken, want in Hongarije was de RB14 niet bepaalt indrukwekkend goed in de nattigheid.