Tweedehandsjes van €2,5 miljoen: tweemaal Italdesign ZeroUno

Vorig jaar kwam Audi-dochter Italdesign met een extreem gelimiteerde sportwagen om de eigen bouw-afdeling een lanceerduwtje te geven. De vijf ZeroUno's waren zo verkocht en nummero 1 en 2 staan alweer te koop. 

Wie exclusieve auto's bouwt krijgt onherroepelijk te maken met 'car flippers', de lieden die auto's kopen om ze vrijwel meteen voor meer geld weer door te verkopen. Daar kun je van alles tegen doen om het tegen te gaan, zoals Porsche, Mercedes en Ford doen. De eerste verneukte de flippers van een 911R gewoon door vrijwel hetzelfde model nog eens in productie te nemen en zelf het geld te vangen. Ford en Mercedes sluiten contracten met de kopers en dwingen die vervolgens ook af bij de rechter. Je kunt ook gewoon niets doen, zoals Italdesign. Lekker belangrijk, als er maar reuring rond het merk is. 

De vijf ZeroUno's werden verkocht en nu willen de kopers van die auto hun €1,5 miljoen wel graag terugverdienen. Daarom hebben ze er belachelijk weinig mee gereden, misdadig weinig eigenlijk. De hoge prijs van de auto zal het rechtvaardigen, maar eigenlijk is het gewoon een Audi R8 of Lamborghini Huracán met een heel erg duur uiterlijk. Hadden ze net zo goed wat kilometers op de klok kunnen zetten.

Een Belg uit Tienen en de Duitser uit Sengenthal willen nu van hun Italiaanse creatie af. De Belg vond nog wat lef om 500 kilometer met de witte ZeroUno te rijden, maar bij de Duitse verkoper gingen de knietjes na 50 kilometer al knikken. Zijn Rode ZeroUno moet nu € 2.300.000 opleveren. Da's toch een winst van acht ton in een paar maanden. De Belg zegt niet wat hij voor zijn auto wil hebben, maar het zal waarschijnlijk niet veel minder zijn. De hoge(re) kilometerstand wordt vast tenietgedaan door de '1' van exemplaar nummer één van vijf op de zijspoiler. Overigens zijn er ook roadsters van de machine te krijgen.