Smart Brabus 125R Cabrio is een Pocket Rocket

Als de grote auto's van Brabus Rocket genoemd mogen worden, dan is de smart van de Duitse tuners met recht een pocket rocket. De 125R is een gelimiteerde oplage van de cabrio met meer vermogen en uiteraard een luxe aankleding.

Brabus heeft een standaard-smart uit de rekken getrokken en is daarmee flink in de weer geweest. Uiteraard is het vermogen van het driecilinder naaimachientje achterin de wagen aangepakt. De paardenstal heeft tegenwoordig 125 inwoners (vandaar ook de 125 in de naam) en daarnaast 200 Nm. Het koekblikje rijdt daardoor in 9,2 seconden naar de honderd kilometer per uur. In plaats van de standaard topsnelheid van 140 km/u rijdt deze smart 175 kilometers in een uur.

Brabus heeft zich ook met de aerodynamica van de zakraket bemoeid, waardoor er speciale stukken kunststof op de buitenkant zitten. Voor de wegligging zorgen sportieve banden van Yokohama.

De buitenkant is verkrijgbaar in twee kleuren glossy black of matte titanium en het interieur is voorzien van zwart leer. In Duitsland haal je een van de 125 pocket rockets op voor 39.000 euro, helaas moet je hem dan nog wel invoeren in Nederland en er BPM bij optellen.