'McLaren te langzaam voor Nyck de Vries en Lando Norris'

De recentste uitspraken van McLaren teambaas Zak Brown zijn niet positief voor Nyck de Vries en Lando Norris. Mocht Fernando Alonso dit jaar de Formule 1 verlaten, dan kan het duo een instap in de hoofdklasse wel vergeten.

De werkelijkheid is inmiddels ook bij Zak Brown doorgedrongen: de auto van McLaren is niet snel genoeg. Hij verbindt er echter een conclusie aan die voor zowel Nyck de Vries als Lando Norris negatief kan uitpakken. Een van de belangrijkste schakels in het verhaal is Fernando Alonso.

Doordat de auto van McLaren niet meekomt is het volgens Brown noodzakelijk om een ervaren line-up van coureurs te hebben. Alonso is natuurlijk een van de langst meerijdende piloten, maar het is nog niet helemaal zeker dat hij volgend jaar weer in de oranje papaya-kleurige auto. Het lijkt er niet op dat Brown er dan voor kiest om Stoffel Vandoorne op te stellen met naast hem Lando Norris. De combinatie Lando Norris en Nyck de Vries is dan helemaal uitgesloten.

Brown wil er zeker van zijn dat zijn auto's door een ervaren duo worden bestuurd. Dus als Alonso overstapt naar het WEC of Indycar wil hij niet vertrouwen op de toppers uit de Formule 2. Zelfs de naam Kimi Raikkonen is al in verband gebracht met de Britse renstal. Daarnaast lijkt Carlos Sainz een kandidaat te zijn, ook voor de stoel van Stoffel Vandoorne, die op een koord danst: "We know our situation with Stoffel. We’re seeing what other opportunities may or may not be available, seeing what ultimately Fernando wants to do," aldus Brown.

Het is een lastige puzzel volgens Brown: "It's difficult to get set in any one particular direction because so many pieces move." Het silly season is in volle gang en het blijft spannend wie volgend jaar waar rijdt en wie de afvallers worden. Het is nu echter wel vrijwel uitgesloten dat we volgend jaar een Nederlander in de oranje auto gaan zien.