Volkswagen mist eigen recordpoging in Bonneville

In een jacht op álle records gaat er ook wel eens wat mis, dat ondervond ook Volkswagen. De autoproducent moest afgelopen weekend verstek laten gaan bij de poging om een snelheidsrecord te vestigen op de zoutvlaktes van Bonneville.

Na de snelheidsrecords met de Porsche 919 Evo en het bergbeklimrecords met de VW I.D. R op Pikes Peak en het heuveltje van Goodwood zou een Jetta een wereldsnelheidsrecord gaan pakken voor de VW Gruppe. Zou, want de Jetta was er niet om de BGC/G-klasse op zijn naam te schrijven.

Wij waren dit weekend helaas niet in Bonneville, maar de collega's van Jalopnik wel en zij vroegen zich af waar de Jetta was. Niemand van de organisatie bleek te weten waar team Volkswagen was, want ze hadden zich niet ingeschreven. Toch apart, want de recordpoging was behoorlijk groots aangekeild met persberichten en mooie plaatjes van de Jetta met een viercilinder waar de technici 557 pk uitwisten te peuteren.

Bij navraag bleek er een probleem te zijn met de auto, waardoor VW de Bonneville Speed Week toch maar aan zich voorbij liet gaan. Volkswagen verklaart: "We had a silly transmission issue on the first dyno run and while it got fixed, it meant we were behind on the program. Instead of making the team work 18 hour days, we decided to give this one a miss and go back in September."

Dat betekent dat de Bonneville Speed Week is geskipt, maar in september is er alweer een snelheidsfeest op de zoutvlaktes. Dat heet September Bonneville World Of Speed, heeft een andere organisatieclub en een minder grote opkomst. Daardoor worden er minder vaak echte records verbroken. Wie een Jetta (Golf met kont) harder dan 335,45 km/u -het huidige record- wil zien rijden, moet dus in september naar Utah afreizen.