Elon Musk: It's time to get schwifty

De roemruchte '420'-tweet van Elon Musk heeft meer impact op de man en zijn bedrijf gehad, dan verwacht. Nu komt zijn zelfopgelegde werkdruk ook aan het licht waardoor de aandelen nog verder zakken. Komt dit nog goed?

Om Tesla door te laten draaien en de wereld te redden, ziet Elon Musk op dit moment absoluut geen andere optie dan Schwifty te gaan om dagen achter elkaar door te werken op de fabriek in Fremont. Daarbij geeft hij zelf aan dat hij tegenwoordig Ambien (een relax/slaapmiddel) nodig heeft om uberhaupt te kunnen slapen. Het lijkt allerminst een gezonde situatie om in te leven en dat heeft nu ook zijn weerslag op de aandelenkoers van Tesla die inmiddels met meer dan 20% is gedaald.

De druk op Elon Musk, bestuursleden en investeerders neemt de afgelopen week alleen maar toe. Oorzaak is terug te vinden in de tweet waarin Elon aangaf dat hij Tesla van de beurs zou halen en dat het geld hiervoor al klaar stond. Dit baseerde de excentrieke CEO op gesprekken die hij had gehad met Saoedi Arabische investeerders waarin deze aangaven miljarden dollars te willen investeren. Achteraf blijkt dat niet helemaal waar te zijn. Het investeringsfonds heeft naar verluidt de keutel ingetrokken en heeft zich gericht op Lucid Motors Inc., dat het lijkt op te kopen voor maar één miljard dollar.

Na een tweet van slaapvoorstander en mediamagnaat Arianna Huffington dat mister Musk toch maar eens wat vaker moest gaan slapen, reageerde de Tesla-CEO met een tweet die hij om half drie 's nachts plaatste, waarin hij aangaf dat het geen optie was om te slapen. Het kost immers een halve dag. Dit deed de aandelen nog verder kelderen voordat de beurzen open gingen. 

Op dit moment wordt er van de bestuursleden verwacht dat ze hun losgeslagen wubbalubbadubdub CEO aan het lijntje weten te houden en hij niet meer onder invloed mag - burp - tweeten. Voor nu lijkt het erop dat het niet bepaald de goede kant op gaat met Tesla. Of Musks 'get schwifty'-tactiek de beursgoden tevreden gaat stellen, moeten we nog maar afwachten.