Binnenkort ga je naar de bios in gezonder.fietswiel.rotsblok

Afspreken op een plaats waar je niet bent is vaak omslachtig. Daarom bedacht startup what3words een nieuwe methode om de hele wereld in kaart te brengen. Inderdaad, je krijgt met drie woorden een locatie. Mercedes en TomTom doen al mee, wie volgt?

Op het eerste gezicht lijkt het een volstrekt overbodige nieuwe manier van de wereld in kaart brengen, maar het kan soms best handig zijn. Stel je woont in een straat die zo nieuw is dat hij nog niet is geïndexeerd door de navigatiegiganten. Normaal gesproken zou je dan je bezoek een gigantisch lang getal van de lengte- en breedtegraden moeten geven. Dankzij what3words zeg je gewoon drie woorden en komt je visite makkelijk aan. Om het systeem te laten werken heeft what3words de hele wereld verdeeld in blokjes van drie meter bij drie meter. Elk vakje heeft een naam die bestaat uit drie woorden (in heel veel verschillende talen), waarmee je het terug kunt vinden.

Dan moeten ze wel de app gedownload hebben, of het recent model van de Mercedes rijden. De Duitsers zijn de eerste autofabrikant die het systeem gaan leveren in auto's, de nieuwe A-Klasse bijvoorbeeld. TomTom komt in de loop van dit jaar met de integratie in zijn systemen.

Tot die tijd is het ook een leuk spelletje om te spelen. Waar ligt ///snoeien.geplakt.gesmaakt of wat zijn de drie woorden van je eigen adres? Niemand weet of het echt een groot succes gaat worden, maar op Sint Maarten kun je je Domino's Pizza al via het systeem laten bezorgen en pakketbezorger Aramex wil het ook gebruiken om er zeker van te zijn dat er geen pakjes kwijtraken.

Zelf spelen kan hier. Oh ja, de bioscoop ///gezonder.fietswiel.rotsblok is hier te vinden.