Ferrari vindt nieuw F1-design maar simpel

Ferraribaas Maurizio Arrivabene vindt de ontwerpen voor nieuwe Formule 1-wagens in 2021 een leuke vingeroefening. Zijn technici zijn echter totaal niet onder de indruk van de voorstellen: "Het lijken wel oude Champcars".

De makers van de rode bolides van Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel zijn niet bepaald gecharmeerd van de drie voorstellen voor de nieuwe Formule 1 auto's. De Italianen vinden het allemaal wat eenvoudig volgens hun baas Maurizio Arrivabene: "I was asking our engineers what they thought about it. They said it's a bit underwhelming in their opinion and it looks like an old ChampCar but it's an exercise."

Arrivabene ziet het, zoals hij zegt, als een vingeroefening: "I was looking at the cars presented a couple of days ago by Ross. It's a good exercise." Uiteindelijk gaan de teams uiteraard zelf aan de slag op basis van de regels. Maar de designers bij Ferrari vinden die regels dus wat suf. Volgens hun lijken de hypermoderne bolides eerder op oude Champcars. 

De nieuwe regelgeving heeft voornamelijk het doel om het goedkoper voor alle teams te maken om mee te doen. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat de sport leuker wordt voor de toeschouwer. Hoe dat allemaal bereikt gaat worden is niet duidelijk. Ferrari is geen groot voorstander van de vernieuwingen en wijlen Sergio Marchionne dreigde meermaals met vertrek uit de koningsklasse van het autoracen. De nieuwe bazen van Ferrari lijken wat milder te zijn, dus het is maar afwachten wat er gaat gebeuren.