Force India rijders mogen niet meer tegen elkaar aanrijden

Voor Force India had het weekend in Singapore een mooi resultaat kunnen opleveren, ware het niet dat de rijders zelfs weer eens roet in het eten strooiden. Al in de eerste ronde was het voorbij voor Ocon en uiteindelijk schakelde ook Perez zichzelf uit.

Esteban Ocon en Sergio Perez hebben er de laatste tijd een handje van om brokken te maken. In Singapore was het weer eens raak en ramde Perez Ocon van de baan. De afgelopen jaren gebeurde het al vaker dat de twee roze bolides het complete veld achter hen trakteerden op extra punten doordat ze zichzelf uit de race ramden.

In bocht drie van de eerste ronde wilde Fransman Ocon zijn teamgenoot verschalken door hem rechtste passeren. De Mexicaan kwam echter plots naar rechts, waardoor de auto van Ocon vol de muur in kletterde. Wellicht was er geen plek, maar Force India teambaas Otmar Szafnauer meent dat Checo zijn teamgenootje best een paar centimeter extra had kunnen gunnen. Nu morste het 'nieuwe' team weer kostbare punten.

In het vervolg, er komen nog zes races aan, mogen de Mexicaan en de Frasman elkaar niet meer bevechten voor een positie. Degene die de beste plek verovert mag vooraan rijden en de ander moet achter hem blijven van het team. Szafnauer neemt het Perez kwalijk dat hij Ocon elimineerde, maar ook Ocon is niet helemaal clean: "If it's another car, then you shouldn't have put yourself there. But if it's your teammate, you've got to have that respect. It's just a matter of fact, it is what it is. And next race we'll tell them the rules, and it won't happen again, it's that simple."

Later in de race weet Perez zich weer niet te gedragen als hij na veel pogingen eindelijk Sergey Sirotkin inhaalt. Bij het passeren leek het de Mexicaan een goed idee om even te wheel bangen met zijn Russische concurrent. Voor Sirotkin loopt het met een sisser af, maar Perez rijdt zijn band lek. Boontje komt om zijn loontje.

Voor de eindstand waren de botsingen helemaal niet goed: "It hurt us. We should have scored at least 10 today, and that means McLaren would have been behind us. It hurt us by a good 10-12 points."