TT Assen: 'Formule 1 naar Zandvoort? Wij weten van niks'

Vandaag werd Nederland blij wakker met het goede nieuws dat het in 2020 waarschijnlijk een thuisrace voor Max Verstappen in Zandvoort kan verwachten. Toch geeft de organisatie van concurrent Assen de moed nog niet op.

Vannacht werd bekend dat de FOM (Formula One Management) officieel een aanbod voor een race aan het circuit van Zandvoort heeft gedaan. Mede-eigenaar van het circuit, Prins Bernard Jr., bevestigde dit. Ook liet hij weten dat ze alles op alles gaan zetten om de GP van Zandvoort in 2020 een feit te maken. Dat houdt in dat het circuit van Assen gepasseerd is bij de keuze voor de Nederlandse GP. Toch geeft de stichting die de Formule 1 naar Assen wil halen niet op. Zij weten namelijk nog van niets.

"We hebben meteen contact gezocht met Londen om dit te verifiƫren, want wij weten nergens van. Voor zo ver wij weten, zijn wij ook nog steeds een serieuze kandidaat" vertelt Voorzitter Jos Vaessen aan Ziggo Sport. Hij bevestigt daarbij nog dat het circuit uitermate geschikt is voor een Formule 1-race. Ook de fee van twintig miljoen euro is geen enkel probleem. Daarvoor heeft de stichting al afspraken gemaakt met diverse investeerders. Het enige probleem is volgens Vaessen dan ook het vinden van een geschikte datum.

Overigens zal Vaessen niet bitter zijn als Zandvoort de GP zal hosten: "Het is geweldig als de Formule 1 naar Nederland komt en ik zal Zandvoort feliciteren als zij het mogen doen, maar wij zijn er ook klaar voor."