Assen: 'Wacht maar, Formule 1 komt naar Assen'

Zandvoort heeft nog tot 31 maart om de zaken rondom de Grand Prix van Nederland rond te krijgen, maar lukt het ze niet, dan komt de race vrijwel zeker naar Assen. Dat beweert de promotor van het circuit.

De oorlog tussen Zandvoort en Assen is nog niet gestreden. Zandvoort mag dan tot en met 31 maart exclusief het recht hebben op de Nederlandse Formule 1-race, als dat niet lukt dan heeft iedereen weer kans. Promotor Lee van Dam denkt dat dat betekent dat de FOM vrijwel zeker kiest voor een race op de Drentse hei. "De kans dat de Formule 1 naar Nederland komt acht ik 90 tot 95 procent. En de kans dat het naar Assen komt hetzelfde."

Afgelopen week lekte uit Zandvoort een brief van de Formule 1. Hieruit zou duidelijk moeten worden dat als het duinencircuit de zaakjes niet op orde krijgt, Assen niet eens meer in beeld is, maar de FOM naar het buitenland zou kijken voor een extra race. Assen kwam daarop snel terug met beweren dat de brief onzin was en helemaal niet aangeeft dat ze uit beeld zijn. Sterker nog, het TT Circuit zou de eerstvolgende keuze zijn. Dit bevestigde Van Dam in zekere zin ook in een interview met GPUpdate, al hield hij enige slag om de arm in zijn woordkeuze. 

"Er is eigenlijk niets veranderd. Zandvoort mag aan de bak en heeft nog tot 31 maart de mogelijkheid. Als dat lukt, dan zullen wij de eerste zijn om hen te feliciteren. Maar als dat niet lukt dan denken wij dat het naar Assen komt."

De promotor bevestigde wel dat ze nog steeds en veelvuldig in gesprek zijn met de Formule 1. Ook bevestigde hij de bewering van Jos Vaessen dat er eind deze maand, begin volgende maand weer gesprekken tussen Assen en de FOM gepland staan in Londen. Maar hoe het ook loopt, Van Dam blijft positief over de komst van de F1 naar Nederland.