Brabus 700 4x4² "one of ten" Final Edition helemaal van het pad af

Geef Brabus een G-Klasse en ze maken er een monsterlijke creatie van. In dit geval met de Brabus 700 4x4² "one of ten" Final Edition. 700 pk, 60 cm bodemvrijheid en genoeg opzichtigheid om Lady Gaga af te schrikken.

De Duitsers van Brabus doen niet aan een gulden middenweg. Ze bouwen verschillende AMG's om tot simpele ingetogen, maar monsterlijk krachtige snelwegvreters. En aan de andere kant gaan ze af en toe helemaal los op een G-Klasse. Van dat laatste is deze Brabus 700 4x4² "one of ten" Final Edition een perfect voorbeeld. Alles werd uit de kast gehaald om de W 463-serie van de Merc uit te zwaaien. (er is al een nieuwe G, die ook al door Brabus bepoteld werd)

De standaard vierliter AMG-V8 uit de G500 4x4kwadraat is opgekalefaterd met twee nieuwe turbo's van Brabus die door wat vernuftig programmeerwerk in de ECU nu zorgen dat er 700 pk naar alle vier de wielen gestuurd wordt. Daarmee ramt de extra hoogpotige auto zich in vijf seconden naar de honderd en stopt het optrekken bij een ietwat karige 210 km/u. De auto is daarop begrensd vanwege de off-road banden die hij heeft meegekregen.

Met die banden en de idioot hoge stand van de auto (60 cm boven het wegdek dankzij portaalassen) moet hij zijn mannetje kunnen staan buiten de gebaande paden. Daarbij heeft hij extra brede wielkasten van koolstofvezel en natuurlijk een dakspoiler van hetzelfde materiaal.

Zoals altijd laat Brabus het interieur aan de koper over. Deze mag zelf bepalen wat hij of zij wil hebben afhankelijk van de diepte van diens portemonnee. Al moet deze van zichzelf al vrij diep zijn aangezien een 'kale' Final Edition een vanafprijs van 209.000 euro mee heeft gekregen. Dat is exclusief alle belastingen en andere bijkomende kosten.