Brabus 800 Widestar is de dikste G-Klasse ooit

Eerder presenteerde Brabus al een voorproefje op het echte werk met de 700 Widestar. Maar omdat 700 pk in het boekje van de tuners nooit genoeg is, komt het nu met de 800 Widestar. Deze heeft, u raadt het al, 800 pk.

De standaard Mercedes G-Klasse is groot, maar ietwat ingetogen qua looks. Dat is niet voor iedereen weggelegd en daarom bestaan er bedrijven als Brabus die het op zich nemen om de G-Klasse waar mogelijk uit te bouwen tot een monsterlijke bolide. In dit geval een extra breed gevaarte met 800 pk, 23 inch velgen en een topsnelheid van 240 km/u. 

De enorme sprong in vermogen is te danken aan het BRABUS 800 PowerXtra+ tuningpakket. Onderdeel daarvan is de AMG-turbo's verwijderen en vervangen door Brabus-blazers. Daarnaast wordt de ECU opnieuw geprogrammeerd en wordt het een en ander opnieuw ingeregeld. Resultaten zijn geen lachtertje, want de vierliter V8 produceert daarmee niet alleen 800 pk, maar ook 1.000 Nm. Genoeg om de Widestar binnen 4,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te stuwen. 

Dat extra vermogen komt de uitstoot niet ten goede, maar gelukkig verbruikt Brabus het nodige koolstof in de ombouw van zijn laatste creatie. Zo is de hele motorkap vervangen door een van carbon fiber en zijn verschillende details, zoals de dakverlichting' omhuld in het lichtgewicht materiaal.

De Widestar is, zoals de naam al verklapt, extra breed gemaakt. Niet geheel zonder reden overigens. Het was voornamelijk om ruimte te bieden aan de belachelijk grote velgen. Er kan tot en met 23 inch aan lichtmetaal onder geschroefd worden. En met die verbreding zagen de Duitsers ook hun kans om het nodige aan de carrosserie aan te passen. Een nieuwe bumperkit met flink agressievere styling, een grotere diffuser achter, en natuurlijk een vleugel voor extra downforce, want dat heeft hij zeker nodig.

Wilt u de Brabus 800 Widestar in het volle carbon zien, dan kunt u deze week naar Genève afreizen, de kolos staat daar te pronken op de Brabus-stand. Daar kunt u ook gelijk naar levermogelijkheden en prijzen vragen, want die zijn natuurlijk alleen op aanvraag.