Schiphol. Okay, het ziet er mooi uit, maar wat is het er verschrikkelijk: onvriendelijk personeel en alles kost vijftig tot honderd procent meer dan waar ook op aarde. En dan zijn we nog niet eens begonnen over het parkeren.
Om klachten over de service te voorkomen heeft Schiphol de service gewoon afgeschaft, lijkt het. Nadat de luchthaven besloot om de helft van de parkeerterreinen dicht te doen, waren er uiteraard wat slimmeriken die in het ontstane gat sprongen met valetparking. MAAR DAT MAG NIET. Stel je voor dat een ondernemer geld verdient met werken. Dat moet onmiddellijk tegengehouden worden want alle centen zijn van de overheid.
De directie klantbeleid van de gemeente Haarlemmermeer en Schiphol hebben daarom besloten om de marechaussee en boa's in te schakelen tegen valetparkers van de parkeerplaatsen in de buurt van het vliegveld. Volgens het vliegveld moet dat de chaos voorkomen bij de vertrek- en aankomsthallen.
Om hun onzin te spinnen bedient de gemeente zich van drogredenen, De Telegraaf citeert: "Door de ongebreidelde groei van deze aanbieders ontstaat er steeds meer chaos rond de luchthaven. Dat is onverantwoord. Wij verbieden niet alleen valet parking, maar alle diensten op die openbare wegen. Ook een bloemenkraam kan bijvoorbeeld strafbaar zijn." Wat heeft een bloemenkraam in hemelsnaam met een valetparker te maken?
Vergelijk het liever met de parkeerplaatsen van het vliegveld (aka. de overheid, honderd procent aandeelhouder) zelf: ze lokken betalende klanten met borden op openbare wegen. Dat mag dus niet. Weg met die borden. Oh wacht, maar Schiphol mag zelf wel valetparking aanbieden. En uiteraard vijf euro vragen voor het afzetten van passagiers. Afzetterij.
De wegen op Schiphol zouden door het verwijderen van de doolhofborden sowieso al een stuk overzichtelijker worden. Begin daar eens mee, in plaats van meteen een paar ondernemers te pesten.