Keep fighting Michael! Het is alweer vijf jaar geleden dat Schumacher viel

Op dit moment is het exact vijf jaar geleden dat Michael Schumacher, de grootste autorijkampioen allertijden, ten val kwam naast een piste in het Franse Méribel. Sindsdien zweeft de wereld tussen hoop en vrees over het lot van de GOAT.

Op zondagmorgen 29 december 2013 gaat het verschrikkelijk mis vlak buiten een piste in het Franse Méribel. Onder de skilift Saulire lijkt een mooi stukje off piste te liggen, maar schijn bedriegt. Het heeft maar een klein beetje gesneeuwd, waardoor de grote rotsblokken alleen aan het zicht worden onttrokken. Wie eroverheen skiet loopt groot gevaar om op de stenen vast te lopen en te vallen. 

Michael Schumacher is de pechvogel die dat overkomt en tot overmaat van ramp belandt hij met zijn hoof ook op een scherpe kei. Het is iedereen meteen duidelijk dat het ernstig is als om 11:07 uur de oproep bij de bergredding binnenkomt. Er wordt meteen een helikopter naar het punt waar Schumacher ligt gestuurd en hij wordt vliegensvlug naar het universiteitsziekenhuis in Grenoble gebracht.

Sindsdien is er nauwelijks meer iets over de toestand van de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 vernomen. Hoewel geen nieuws doorgaans goed nieuws, lijkt dat in dit geval niet op te gaan.
#KeepFightingMichael