Alpenwegen zuchten onder gigantische sneeuwmassa's

De wegen in Zuid-Duitsland en Oostenrijk zijn nauwelijks begaanbaar na de enorme sneeuwbom die er het afgelopen weekend is afgegaan. Tijdens het opruimen van het witte poeder blijft het echter bijvallen. 

Voor de skiërs is het goed nieuws dat er belachelijk veel sneeuw valt (al verdient het aanbeveling om voorlopig wel alleen op de geprepareerde pistes te blijven), maar voor automobilisten is het een drama. Winterbanden en vierwielaandrijving hebben weinig in te brengen tegen meer dan een meter (!) verse sneeuw. 

In verschillende skigebieden zaten zaterdag en zondag nog duizenden mensen die terug zouden keren van de kerstvakantie nog ingesneeuwd. Als uw collega vandaag niet op is komen dagen, weet u wat er aan de hand is: een ongewenste extra vakantiedag.

In het Zuid-Duitse Beieren zijn veel wegen onbegaanbaar, maar ook de spoorlijnen rijden niet of nauwelijks. Zelfs voor de Duitse treinen is deze hoeveelheid sneeuw niet te doen. De problemen worden verergerd doordat op allerlei plekken bomen zijn omgevallen door het zware sneeuwdek dat op de takken is blijven liggen.

In Oostenrijk is de Fernpass nog op verschillende plaatsen afgesloten, maar ook op de snelwegen zijn allerlei maatregelen genomen. Op verschillende plekken zijn wegen afgesloten omdat er nog lawinegevaar heerst.