Nyck de Vries test Formule E-wagen bij team Robin Frijns

Komend weekend strijken de rijdende powerbanks van de Formule E weer neer in Marrakesh voor een potje stofzuigen. Na de races is er een 'rookie test'. Het team van Robin Frijns, Envision Virgin Racing, heeft Nyck de Vries aangewezen als testcoureur.

Nyck de Vries rijdt het komend seizoen Formule 2 bij het team van ART en World Endurance Championship met Racing Team Nederland van Jumbo-topman Frits van Eerd. Desondanks heeft de Fries nog tijd over om als testpiloot in de Formule E mee te rijden.

Komend weekend is de Marokkaanse hoofdstad Marrakesh het decor voor de tweede race van het Formule E-seizoen 2018-19, met aansluitend een rookie test. Robin Frijns is de enige Nederlander die full-time in het elektrische racecircus meedoet, maar daarbuiten is de Nederlandse inbreng aardig groot. Neder-Chinees Ho-Pin Tung rijdt als testcoureur bij Jaguar, Beitske Visser mocht in het Saoedi-Arabische Riyadh de openingstest rijden voor BMW en nu is het Nyck de Vries die, wederom, een auto mag testen.

Vorig jaar reed De Vries een test in de auto van Audi, waar Virgin een klant van is.