Sebastian Vettel: "dood Sergio Marchionne had invloed op Ferrari"

De plotselinge dood van Ferrari-baas Sergio Marchionne had impact op het Formule 1-team uit Maranello volgens Sebastian Vettel. "Het zou denk ik ook verkeerd zijn om te zeggen dat dit niet zo was."

Vorig jaar was niet het beste jaar voor Ferrari. Sebastian Vettel had kans op het kampioenschap, maar maakte teveel fouten om hem ook daadwerkelijk binnen te halen. Ongeveer datzelfde gold ook voor het Formule 1-team. Ondanks de sterke auto zagen ze de constructeurstitel naar Mercedes gaan. Het was een samenloop van omstandigheden, maar een van de factoren die meespeelde was het plotselinge overlijden van Sergio Marchionne.

Maar om nu te zeggen dat de prestaties van het team er veel onder hebben geleden is niet zo volgens de coureur. "Natuurlijk was Marchionne een sleutelpersoon. Hij was op verschillende manieren een leider voor ons team. Als je hem ineens verliest, dan is dat altijd zwaar. Maar we zijn een heel groot team, hebben veel verschillende afdelingen en veel mensen in dienst. Ik bedoel niet dat ze onafhankelijk van elkaar opereren, maar ze weten welke klus ze te klaren hebben. Dus de verandering merk je niet van de ene op de andere dag. Daarom kan je niet zeggen dat de resultaten hierdoor, het overlijden van Marchionne, ineens zijn veranderd," vertelt Vettel aan GP Update.

Marchionne overleed op 25 juli, vlak voor de zomerstop. Hierdoor lijkt het net alsof dit heel veel te maken heeft met de verslechtering van de prestaties van het team na diezelfde stop. Maar Vettel denkt dat het team sterker is dan dat. Hij denkt dat de het verband tussen de twee oneerlijk is gelegd. Vettel: "het is niet eerlijk om de conclusie te trekken dat onze resultaten het gevolg zijn van wat er is gebeurd."

Ferrari heeft ondertussen stappen gezet om aankomende Formule 1-seizoen beter te presteren. Een daarvan is het aan de kant zetten van teambaas Maurizio Arrivabene. Deze wordt vervangen door voormalig technisch directeur Mattia Binotto.