Ferrari wil zoon Michael Schumacher hebben

Mick Schumacher ligt volgens de geruchten op koers om vandaag een contract te tekenen met Ferrari. De jonge Schumacher, die dit jaar hoge ogen gooide in het Formule 3-kampioenschap, treedt daarmee in de voetsporen van pa.

Net als veel teams heeft Ferrari een juniorteam waarin ze talentvolle coureurs opleiden tot volwaardige Formule 1-coureurs. Recente succesverhalen van de Ferrari Driver Academy zijn Charles Leclerc (die volgend jaar naast Sebastian Vettel rijdt) en Antonio Giovinazzi (die op Leclercs plek bij Sauber komt). Nu willen de Italianen Michael Schumachers zoon Mick hebben.

Mick Schumacher komt daarmee niet meteen in een Ferrari te zitten, maar rijdt volgend jaar Formule 2 met het Prema Powerteam. Op zijn airbox en op zijn pak komt echter wel een Ferrari-logo te staan, als het nieuws officieel wordt. Motorsport schrijft dat de jonge Duitser vandaag nog een contract zal tekenen met de renstal uit Maranello. 

Schumi Junior zou overigens niet de enige coureur zijn die toetreedt tot het illustere genootschap van rode racers. Ook Callum Ilott en Marcus Armstrong worden genoemd als nieuwe junioren van het steigerende paard.