Max Verstappen: 'Je moet wel klaar zijn voor kampioenschap'

Het nieuwe Formule 1 seizoen is nog 52 dagen van ons verwijderd en dat betekent dat de verwachtingen beginnen te stijgen. Max Verstappen verwacht veel van het jaar, van zijn auto en daarom ook van zichzelf: "Je moet er wel klaar voor zijn."

Het vijfde seizoen van Max Verstappen in de Formule 1 staat voor de deur en inmiddels begint de hoop op een wereldkampioenschap te gloeien. Niet alleen bij de chauvinistische Nederlanders broeit de hooggespannen verwachting, maar ook in het buitenland zijn de ogen op Max Verstappen gericht. De Limburger heeft de afgelopen vier jaar laten zien wat hij kan en als de auto meewerkt is 2019 misschien wel het jaar waarin het gaat gebeuren, denken ook buitenlandse Formule 1-volgers.

Autosportsite RaceFans ondervroeg Max over de combinatie van een geweldige coureur en een kampioenschapswaardige auto. Verstappen trekt de vergelijking met Lewis Hamilton, die in zijn eerste seizoen al op één punt na kampioen werd. Toen, in 2007, ging Kimi Raikkonen met de eer aan de haal.

Max: "Ik heb er nu vier seizoenen opzitten. Lewis was bijvoorbeeld al in zijn eerste seizoen in gevecht om de titel. Ben je er klaar voor, je weet het nooit zeker. Was hij het? Misschien wel, misschien niet." Verstappen legt de link tussen de auto en de coureur, met de nieuwe Hondamotor kan het spannend worden. "Zodra je die winnende auto onder je hebt zitten, ga je er natuurlijk voor, want dat is normaal. Je knokt alleen nog met je teamgenoot, want er is altijd een dominante auto."

Is Max klaar? "Ik denk dat het nooit honderd procent duidelijk is of iemand er klaar voor is of niet. Als je de auto eenmaal hebt, moet je er zo snel als je kunt mee rijden en als het dan de snelste auto op de grid is, win je er normaal gesproken races mee, of je wordt tweede." We geven Max voor deze laatste opmerkingen een eervolle vermelding op de schaal van Johan Cruijff.