Keen keld maar toch een Ferrari? Dat kan!

Welkom op de zolder van de hoogconjunctuur: klassieke Ferrari's, Astons, Lambo's en Porsches voor paupers.

Vroegah, toen Nina Brink nog niet was gesmolten, hadden we een dotcom-bubble. Daar lijkt dit een beetje op: met Rally RD kunnen arme mensen aandelen in klassieke elitewagens kopen. Met een druk op de knop in de app, kunt u voor slechts $50 een stukje van een daadwerkelijke klassieker kopen. Is toch keen keld?!

Rally RD is succesvol; tienduizenden leden pompten al miljoenen in een het bedrijf. Naar eigen zeggen zijn er eind dit jaar honderd auto's beschikbaar om een aandeeltje in te kopen. Momenteel zijn het er nog slechts tien.

De app - en het beleggingsproduct überhaupt - is gericht op millennials, zoals elk product waar een marketingpipo iets over te zeggen heeft gehad. Nu weten we dat millennials doorgaans geen autofreaks zijn, maar dit overtreft ook onze lage verwachtingen. Wie een aandeel koopt in een dikke Lambo of iets anders wat de muren van een kinderkamer ooit sierde, mag dat ding dus niet aanraken, laat staan erin rijden. Het zijn museumstukken in een kluis.

Maar goed: klassiekers dalen niet echt in waarde. Het kan dus een aardige investering zijn; dat heeft meer met slimheid te maken dan met autoliefde. Niks mis mee, verder, behalve dat wij denken dat een recessie nu niet lang meer kan duren.