Vuilniswagen verliest huisvuil in Gelderland. Chaos op N325 volgt

De laatste dag van de week begon vanmorgen goed voor de vuilnismannen die op de N325 bij Westervoort reden. Op een of andere manier stortte de wagen kilo's afval over honderden meters op het asfalt. Het opruimen duurde wel even.

Het weekend begon niet helemaal lekker op de N325. Niet alleen de vuilnismannen die de troep konden opruimen baalden natuurlijk dat ze in de kou stonden te scheppen en te vegen, ook de forenzen hadden geen fijne spits. In korte tijd stond er zes kilometer file op de drukke Pleijroute, wat goed was voor een uur vertraging.

Om een uur of elf was de ergste troep van de weg gehaald, waardoor de tweede rijstrook weer open kon. Gelukkig voor de filerijders nam de vertraging daarna snel weer af. Toch zal er vast nog eens een afsluiting aankomen: op het moment dat de rijstroken weer allebei open waren, lag de berm nog helemaal vol met afval.

De truck met smerige rommel kreeg een hydraulisch probleem, waardoor de laad- en losklep omhoog ging tijdens het rijden. Gelukkig had de bestuurder snel door dat het niet goed was, waardoor er maar een spoor van tweehonderd meter afval op de weg terechtkwam. Het goede nieuws is dat er geen gewonden vielen en dat er verder geen ongelukken gebeurden.

Via Dumpert.