VIDEO. Idiote dieven snappen Ferrari 488 niet

Bezitters van een moderne Ferrari hoeven weinig te vrezen van het boevengilde. De grijpgrage handjes komen wel uw Italiaanse raspaard in en kunnen ermee achteruitrijden, vooruit is echter te moeilijk.

Een succesvolle Brit heeft onlangs flinke mazzel gehad met zijn Ferrari 488. De auto stond op het pad voor zijn huis geparkeerd, toen rovers het huis openbraken en daarbij wat autosleutels tegenkwamen. Het roversduo kwam in een gestolen Audi aanrijden en beukte het glas van de voordeur van de woning van de slachtoffers in. Ver kwamen ze daarna niet, want het huis was met zware sloten beveiligd. 

De rovers namen daarom maar mee wat ze konden bereiken: een stel tassen dat aan de kapstok hing. Daarin zat echter wel de hoofdprijs, zo ontdekte het duo tijdens het inladen van de buit in de Audi: een Ferrarisleutel. Bingo!

Eén blije boef sprong vervolgens in de grijze 488 en kreeg hem zowaar in de achteruit en hij reed de auto de straat op. Het vinden van het verzet dat de auto vooruit ging bewegen was echter wat te moeilijk voor het geboefte. De sukkelaar liet de Ferrari na wat vruchteloze pogingen maar voor wat hij was en nam de benen.

Gratis tip voor als u eens een Ferrari gaat jatten: voet op de rem, trek aan de rechter flipper en u bent klaar om vooruit te rijden. Geen dank.