Tijd dringt voor Elon Musk om onschuld aan te tonen

The guy can't help himself.

Elon Musk mag dan God-King-Emperor der automata zijn, hij lijdt ook aan een zeer specifieke vorm van Gilles de la Tourette. Zo is overbekend dat hij op een bepaald moment suggereerde Tesla van de beurs te halen en claimde daarvoor voldoende kapitaal te hebben verzameld. U mag raden wat de koers deed en u mag vervolgens een gooi naar de prijzen doen als u goed voorspelt of de Amerikaanse beurswaakhond SEC dit toelaatbaar vond - vooral omdat er geen plan was om Tesla's beursnotering te beëindigen.

Enfin, schikkingen volgden, samen met de voorwaarde dat Musk zich een beetje moest gedragen op Twitter. Geen onzintweets meer, want hij is godbetert CEO van een beursgenoteerd bedrijf. Maar ja, Gilles de la Muskette en regeltjes, in het bijzonder die van de SEC. Lang verhaal kort: gezeik. Musk pompte productiecijfers op en tweette die. Tja. Nu is de SEC boos: 'The SEC yesterday asked U.S. District Judge Alison Nathan to find Musk in contempt of the October 2018 agreement – which resulted from his tweets about having “funding secured” to take Tesla private that turned out to be inaccurate – because he failed to have a tweet about Tesla production reviewed before he posted it to his nearly 25 million followers.'

Musks tweet was onwaar en ongecheckt en dat mag niet volgens de schikking die hij met de SEC heeft getroffen. Daarom heeft de bevoegde aanklager besloten dat Musk tot en met 11 maart van dit jaar heeft om aan te tonen dat hij met zijn tweeterij de overeengekomen voorwaarden niet heeft geschonden. Goed, dan wachten we nu totdat de Muskmeister op Twitter uitvaart tegen de SEC en claimt dat Tesla jaarlijks tienmiljoenmiljard auto's produceert. Ondertussen klappen wij even een jonko of twaalf.