Episode 2: Jerry Seinfelds Porsche was echt nep

Ongeveer een maand geleden meldden we u dat iemand Jerry Seinfeld beschuldigde van fraude met een klassieke Porsche en de komiek voor de rechter daagde. Nu doet Seinfeld dat op zijn beurt met degene die hem de wagen verkocht.

Dit verhaal heeft alles in zich om te veranderen in een enorme keten van rechtszaken over iets wat bijna iedereen weet, maar niemand durft te zeggen: oude auto's zijn bijna altijd nep. Hoe is het immers mogelijk dat een zestig jaar oude auto nog helemaal origineel is met alle originele onderdelen? Dat kan toch helemaal niet.

Desondanks zijn er altijd weer miljonairs die geloven dat zij wél net die ene auto hebben gekocht die alles heeft gewonnen en desondanks op miraculeuze wijze nooit stuk is geweest. Een daarvan is Fica Frio Limited (uiteraard een bedrijf, want dat kan makkelijker belasting aftrekken) die van een andere sukkel (Jerry Seinfeld een auto kocht die helemaal origineel was sinds 1958. Natuurlijk was de auto niet origineel, en dus sleurde hij Seinfeld voor de rechter om de koop ongedaan te maken heel veel gratis geld te krijgen.

Op zijn beurt vond Seinfeld het een storm in een glas water en zijn advocaat noemde het geheel een "frivolous lawsuit". Toch lijkt Jerry nu van gedachten veranderd, want hij heeft zelf ook iemand voor de rechter gedaagd. Seinfeld kocht de wagen ook van iemand, European Collectibles uit het Californische Costa Mesa, en die partij mag zich nu ook voor de rechter komen verdedigen.

Seinfelds advocaat is duidelijk niet op zijn achterhoofd gevallen en schreef enkele hilarische passages in zijn dagvaarding: "Mr. Steinfeld, who is a very successful comedian, does not need to supplement his income by building and selling counterfeit sports cars." Hij kocht de auto in 2013 voor $1,2 miljoen en kreeg er een certificaat van echtheid bij (iets waar Amerikanen blijkbaar zeer veel waarde aan hechten).

Nadat Seinfeld zelf gedaagd werd, nam hij onmiddellijk contact op met de verkoper met de eis dat zij de afhandeling op zich namen. De Californische verkopers reageerden echter nog steeds niet, waarna nu de rechtszaak volgt. Volgens de advocaat is Seinfeld enorm onschuldig en een goede jongen: "Jerry has no liability in this matter, but he wants to do the right thing, and is therefore bringing this action to hold European Collectibles accountable for its own certification of authenticity, and to allow the court to determine the just outcome."

We zijn benieuwd wie de volgende partij wordt met een dagvaarding aan de broek.