Deadline voorbij: Assen gaat in de aanval voor Formule 1

Gisteren verliep de exclusiviteit van onderhandelen tussen Circuit Park Zandvoort en Formula One Management. Dat er nog geen nieuws over een deal is, kan volgens Assen maar één ding beteken: de Drenthenaren gaan de Formule 1 naar Nederland halen.

Volgens The Netherlands Grand Prix Foundation is er binnenkort weer contact tussen Assen en Formula One Management (FOM) over de Formule 1 in Nederland. De kans dat Max Verstappen en consorten in 2020 in Nederland racen is nog niet verkeken. Zandvoort had tot 31 maart een exclusief recht om met FOM te onderhandelen. Dat heeft echter niet geleid tot een deal. Althans, dat denkt Lee van Dam, voorzitter van die Foundation. Tegen GP Update zegt hij: "Ik denk dat als er iets rond is, men daar ook mee naar buiten komt." Hoewel Zandvoort zelf al had aangekondigd dat dat niet zo zou zijn.

Daarom gaat Assen binnenkort weer contact opnemen met FOM: "Mijn gevoel zegt me dan ook dat het nog niet rond is met Zandvoort. En zo lang er niets definitief is, zijn er mogelijkheden voor ons." Eerst komen de Assenaren deze week nog bij elkaar om de bakens goed te zetten. Van Dam zegt verder dat hij de exclusiviteitsclausule die Zandvoort had ook als iets goeds ziet: "Het is toch een deadline. Vanuit het FOM kan men dan zeggen: jongens, jullie zijn er niet in geslaagd om het contract rond te maken, dus we zijn vrij om ook met andere partijen in contract te treden."

In Drenthe hebben ze de financiën al maanden op orde en ze gaan dus ook voor de kill. In oktober begint een verbouwing van het circuit en ook ahcter de schermen hebben ze niet stilgezeten. Van Dam: "We [gaan] volgas door totdat we worden teruggefloten door het FOM ofwel het groene licht van ze hebben gekregen."

Overigens houdt ook Van Dam een slag om de arm over de radiostilte vanuit Zandvoort: "Misschien heb ik het mis en is Zandvoort al een stuk verder en dienen ze daar alleen nog een paar details uit te werken voordat er kan worden getekend. Dat ze morgenvroeg ineens met nieuws komen. Dat zou best kunnen. Dat zou de zaak veranderen."

Hoe dan ook: de strijd om de Formule 1 in Nederland is nog volop aan de gang.