Assen: 'Financiering Grote Prijs van Nederland rond'

De eerste keuze voor een Formule 1-race in Nederland is al gevallen op Zandvoort, maar daarvoor moet er nog wel geld ingezameld worden. De concurrentie uit Assen laat trots weten dat zij dit al wél rond hebben.

In 2020 moet het circuit van Zandvoort het toneel zijn van de Grote Prijs van Nederland. Tenminste, als het Prins Bernard Jr. lukt om voldoende centen binnen te harken om het hele festijn op te tuigen en de 20 miljoen euro op te hoesten die Liverty Media vraagt voordat ze überhaupt langskomen. Veel zorgen hoeven we ons daar waarschijnlijk niet om te maken (in tegenstelling tot de rammend slechte infrastructuur rondom het Zandvoortse circuit), maar mocht het toch allemaal in de soep lopen, dan staat Assen met open armen en heel veel geld te wachten. De Noorderlingen laten vandaag namelijk weten dat ze een mogelijke financiering helemaal rond hebben.

Natuurlijk is dit goed nieuws voor de Nederlandse Formule 1-fans, want hoe het ook mag lopen met Zandvoort, het houdt in dat we voor nagenoeg 100% zeker kunnen dat we Max Verstappen kunnen zien racen tijdens een Nederlandse GP. Dat betekent ook dat we ons voorlopig niet zo druk hoeven te maken over een aantal Finnen die met Grand Prix-plannen in onze nekken lopen te hijgen.