Max Verstappen: "Slechter dan dit kan het niet gaan bij Red Bull"

Hoewel hij zondag als vierde eindigde in Bahrein, was Max Verstappen totaal niet tevreden over zijn auto. Vanaf nu kan het alleen nog maar omhoog volgens de Limburger. Dat belooft nogal wat voor de rest van het Formule 1-seizoen.

Gisteren mocht Max Verstappen de RB15 testen op het circuit van Sakhir in Bahrein. De tests komen als geroepen voor Red Bull Racing, want ze hebben de auto nog niet helemaal onder controle volgens Christian Horner. Tijdens het afgelopen raceweekend ging er van alles mis in de afstelling en na de Grand Prix liet Verstappen weten dat hij eigenlijk geen rondje lekker had gereden in zijn wagen.

De tests zorgen ervoor dat het team nieuwe afstellingen kan proberen en daardoor de auto beter leren kennen. Het moet voorkomen dat Verstappen nog een weekend als Bahrein meemaakt: "Het kan eigenlijk niet slechter dan wat we hier hebben laten zien." Volgens Max maakte het team ook verkeerde beslissingen bij het afstellen van de auto: "Als je terugkijkt op Australië, zie je dat we daar eigenlijk best tevreden waren met de auto." Hij vervolgt: "Natuurlijk zaten we alsnog twintig seconden achter Valtteri, maar in die race kon ik niet helemaal voluit gaan, omdat ik steeds door een auto werd opgehouden." Verstappen denkt dat het team veel meer in zijn mars heeft, dan ze nu hebben laten zien.

Het team denkt overigens te weten waarom het in Bahrein de grip aan de achterkant van de auto niet onder controle kreeg. Een volle dag testen op een circuit, zoals gisteren, helpt daarbij veel. Verstappen: "Altijd maar van die vrije trainingen van anderhalf uur is niet echt geweldig [voor de ontwikkeling]."

Vandaag neemt F3-coureur en Red Bull Junior Dan Ticktum het stuur over van Verstappen. De jonge Brit behoort tot de favorieten van het Red Bull-team, maar heeft niet genoeg punten om een superlicentie te behalen. Hij werd vorig jaar tweede in het Europese Formule 3-Kampioenschap nadat Mick Schumacher in de tweede helft van het seizoen ineens supersnel werd. De zoon van Michael test zelf overigens vandaag niet in de Ferrari, maar in de Alfa Romeo.