Voormalige autotopman moet de bak weer in, maar twittert nog gauw iets

Carlos Ghosn zit sinds kort op Twitter! Benieuwd wat hij te vertellen heeft.

De vangst is mager, moeten we eerlijk bekennen. Vooralsnog heeft hij slechts twee tweets op zijn naam staan, maar het account vergaarde in een paar dagen meer dan vijftigduizend volgers.

Dus we krijgen volgende week het Enige Ware Verhaal, zoals geautoriseerd door de voormalige topbestuurder van Nissan, Renault en Mitsubishi. Dat is ook de strekking van de tweede tweet in het Japans. Enige puntje is dat we ons afvragen of Ghosn kan leveren op de elfde april.

Een Japans gerechtshof heeft namelijk een verzoek van de aanklager ingewilligd: Ghosn, net een paar dagen op borgtocht vrij, moet wederom tien dagen de bak in. De aanklager heeft mogelijk nog niet de bekentenis die hij wil, dus dat worden weer ellenlange verhoren zonder advocaat. Ghosn heeft tegen de beslissing beroep aangetekend, maar vooralsnog lijkt het erop dat hij zeker tot en met 14 april in het gevang zit. Het Twitterfeest moet dus nog even wachten.

Terwijl Ghosn zich overigens wanhopig tot de Franse regering richt, meldt zijn advocaat dat we binnenkort wel een vooraf opgenomen videoboodschap te zien zullen krijgen. Dat is toch enige troost.