Formule 1-baas over Grand Prix Zandvoort: "We have a deal"

De terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort is slechts een kwestie wachten op de officiële bekendmaking. Opperbaas Sean Bratches van Formula One Management zegt tegen Olav Mol dat alles rond is: "We have a deal."

Al maanden draait de geruchtenmolen in de Formule 1, en vooral in Nederland, op volle toeren over de herintroductie van de Grote Prijs van Nederland. Telkens duikt er weer een snipper nieuws op, soms uit Zandvoort en soms uit een andere bron. 

Ziggo-verslaggever Olav Mol is dit weekend -uiteraard- in Baku voor de Grand Prix van Azerbeidzjan en sprak daar Sean Bratches. Hij is de grote man van Formula One Group, en gaat over de locatie van de Grands Prix, dus die weet wel waar hij het over heeft. Bratches zegt tegen Mol dat er een deal is (en daarmee dat alle geruchten kloppen).

De video laat overigens wel wat ruimte voor interpretatie. Het kan ook zo zijn dat Bratches helemaal niet doelt op een deal om de Formule 1 naar Nederland te brengen. Wellicht een dat hij en Olav nu een deal hebben om een haring te gaan eten in Zandvoort. Hoe dan ook moet Bratches daarvoor naar de Noord-Hollandse badplaats komen. 

Op zich kan dat nog steeds leiden tot een thuisrace voor Max Verstappen: als Bratches en Mol een haring gaan eten tijdens de Jumbo Racedagen, kan daar vervolgens mooi de race in Zandvoort worden aangekondigd.