Vandaag 3 jaar geleden: Max Verstappen wint de GP van Spanje

18 lentes jong, amper 10 dagen gepromoveerd naar de hoofdmacht, en meteen een grote prijs op je naam schrijven. Max Verstappen flikte het kunstje exact drie jaar geleden in Barcelona.

Werkelijk niemand had het verwacht, en dat maakte het moment misschien ook wel zo mooi: op 15 mei 2016 klonk voor het eerst ooit ever het Wilhelmus na een Formule 1-race. Met een beetje hulp van Lewis en Nico, die elkaar er in ronde 1 af-bowlden weliswaar, maar toch. De 18-jarige Max hield zijn hoofd koel, zelfs toen de ervaren rot Kimi tegen het einde van de race in zijn versnellingsbak zat, en schreef zijn eerste Formule 1-race ooit op zijn naam.

In de drie jaren en 85 races die volgden, schreef Max nog eens vier races op zijn naam: twee keer Mexico, een keer Maleisië, en een keer in Oostenrijk. Maar de eerste blijft je altijd bij, lijkt ons. We gaan met een paar fotomomentjes nog even terug in de tijd, terwijl we smachten naar het moment dat Red Bull Racing zich daadwerkelijk met Mercedes kan meten, en het ware potentieel van Max Verstappen tot wasdom kan komen.