Max Verstappen in actie op laatste Formule 1-testdag

Vandaag is de achtste en laatste dag van de wintertests in Barcelona, waarna het circus naar Melbourne vertrekt. Max Verstappen heeft de RB15 voor zichzelf, Red Bull heeft hem - na de crash van Gasly gisteren - weer helemaal rijklaar.

Tijdens de testdag van gisteren gebeurde het een en ander: Leclerc zette in zijn Ferrari op de zachtste C5-band met een lage 1:16 de absoluut snelste tijd van de wintertests neer, en hij gaf erna aan niet voluit te zijn gegaan. Dat mag u dus bijschrijven in het omvangrijke Ferrari-hype-archief.

Pierre Gasly daarentegen ging niet zo lekker: hij maakte bij het uitkomen van bocht 8 een stomme fout, ging te wijd, en crashte daarna keihard. In de woorden van een niet-nader te noemen raceprofessional, die zo nu en dan op de Autobahn-burelen rondhangt: "het makkelijkste is om gewoon niet met je linkerachterwiel in t gras te zitten op t moment dat je met 275kmh gaat insturen voor een bocht en 6g op die band wil gaan drukken". Woorden die zo op een tegeltje kunnen.

Hoe dan ook, voor Red Bull was het nachtwerk om de auto weer op orde te krijgen. Ze hebben al aangegeven vandaag in actie te komen, maar wanneer precies, was niet bekend. Gelukkig rolde Verstappen zojuist, 37 minuten na aanvang van de sessie, de pits uit. Klasse werk van de mecaniciens. We sluiten af met een vergelijkingsvideo van de crash van Gasly gisteren en die van Hartley vorig jaar: het zijn echt een carbon copies van elkaar: