Nyck de Vries pakt leiding in F2-kampioenschap

Met een zevende plaats in de sprintrace in Monaco heeft de Nederlandse Formule 2-coureur Nyck de Vries de leiding in de het kampioenschap overgenomen. De klasse geldt als opstap naar de Formule 1

Correctie:
Doordat Nicholas Latifi de snelste ronde pakte, heeft hij ook twee punten verdiend tijdens de race. Hij behoudt daardoor de leiding in het kampioenschap.

Na de overwinning gisteren in Monaco steeg Nyck de Vries naar de tweede plaats in het F2-kampioenschap. Hij passeerde Luca Ghiotto en stond nog maar een punt achter Nicholas Latifi. Op zatermiddag eindigde De Vries als zevende, terwijl zowel Nicholas Latifi als Luca Ghiotto buiten de punten eindigden. Het leverde Nyck twee punten op, precies genoeg om nu de aan kop te gaan in het klassement.

De race in de straten van Monaco werd gewonnen door Fransman Anthoine Hubert, gevolgd door Louis Deletraz en Guanyu Zhou.

Het goede nieuws volgt elkaar de laatste weken op voor Nyck de Vries.  Hij won de sprintrace twee weken geleden in Barcelona en ook gisteren won hij de hoofdrace van het weekend in Monaco. Misschien wel het belangrijkste nieuws dat de laatste dagen uitlekte: Mercedes heeft inmiddels bevestigd dat ze De Vries hebben aangetrokken als sim-coureur, waardoor hij testwerk doet voor het Duitse powerhouse uit de Formule 1.