Max Verstappen kreeg een boost van zijn tijdstraf

De straf die Max Verstappen afgelopen zondag kreeg voor de aanvaring met Valtteri Bottas in de pitstraat heeft hem juist aangespoord. Hij wilde door de tijdboete juist nog meer winnen van Lewis Hamilton

Het verhaal van de straf voor Max Verstappen nadat het team hem "onveilig" liet wegrijden uit de pits in Monaco kent iedereen inmiddels wel. Daarna reed de Limburger op de tweede plaats en zat hij geregeld met zijn neus totaal in de diffuser van de Mercedes voor hem. Hij bleef aanzetten omdat hij wist dat Lewis Hamilton zijn banden langzamerhand aan gort aan het rijden was.

Verstappen op de vraag of hij baalde van de straf: "Nee het spoorde me juist aan. Zodra ik van de straf hoorde ben ik alleen maar Lewis gaan opjagen, omdat hij aanvankelijk zo langzaam reed." Hij vervolgt: "Ik bleef hem maar opduwen en daardoor moest hij harder zijn best doen omdat ik hem anders zou aanvallen. Toen vernaggelde hij zijn banden. Dat was mijn manier om te proberen er voorbij te komen." Uiteindelijk had Max een hoop lol in de race: "Ik had het naar mijn zin. Het is natuurlijk wel jammer om vierde te eindigen, maar ik heb me wel vermaakt."