Wat rijdt rapmiljardair Jay-Z eigenlijk?

Hij is de eerste man in de rap game die een vermogen van $1 miljard wist te vergaren: Jay-Z a.k.a. Jigga a.k.a. Solange Knowles punching bag. Maar wat rijdt een man met negen nullen op zijn bankrekening eigenlijk?

Jay Z, of Shawn Carter, zoals hij echt heet, werd gisteren door Forbes uitgeroepen tot eerste hip hop-miljardair ooit. We gokken dat Dr. Dre hier iets tegenin te brengen heeft: hij maakte die claim vijf jaar geleden al, met de verkoop van audiomerk Beats aan Apple voor $3,2 miljard. Echter, Forbes zet Dr. Dre op een schamele $800 miljoen, dus de producer/rapper moet nog even wachten tot hij tot de exclusieve club (met o.a. twintiger Kylie Jenner) mag toetreden.

Enfin, wat rijdt een hip hop-miljardair? Dat is een vraag die bij elk 'celebrity wagenpark' lastig te beantwoorden is. Auto's waarin ze rijden hoeven niet per definitie van ze zelf te zijn, zeker naarmate hun roem groter wordt. Een auto waar we in ieder geval meteen aan moesten denken, was de Maybach 57S die voor de clip 'Otis' (met Kanye West) aan stukken werd gezaagd. Verder duikelden we een videootje op met een aantal spots van Jay-Z in verschillende auto's: van klassiekers tot supercars, tot SUV's. 

Wellicht de meest oprechte spot - en de reden voor dit artikel - is een oude foto van Jigga in zijn jonge jaren, in een Mercedes 190E met wieldoppen. Dat staat hem eigenlijk honderd keer beter dan een Pagani Zonda. Meer lezen over Jay-Z? Lees dan dit artikel van de Panorama.