Rotterdamse belastingwanbetaler verliest twee auto's in één uur

Wie geen belasting afdraagt loopt vroeg of laat tegen de lamp, dankzij kentekenscans. In Rotterdam was een kneuzige belastingontwijker twee keer binnen een uur op dezelfde plek de sigaar.

Dit is een verhaal uit de categorie "hoe krijg je het voor elkaar?". In de Rotterdamse wijk Ommoord hielden de Belastingdienst en de politie gisteren een kentekencontrole om wanbetalers op te sporen. Bij een auto ging de scanner af en de bestuurder werd langs de kant gezet. Omdat het uitstaande bedrag nogal hoog was, en hij geen geld bij zich had werd de auto in beslag genomen. Tja pech, moet je maar betalen.

Een uur later ging de scanner weer af. Agenten houden de auto tegen en vinden achter het stuur dezelfde figuur van wie ze een uur geleden nog een auto in beslag namen. Hij bleek in de tussentijd even snel een nieuwe auto te hebben aangeschaft, maar had niet de tegenwoordigheid van geest om te bedenken dat ze stonden te controleren.

Hij had wederom geen geld om de uitstaande vordering af te rekenen, dus ook deze wagen mocht hij ter plekke inleveren. Op het Facebook-account van de politie zeggen de medewerkers van de Belastingdienst: "Ook wij hebben nog nooit zoiets meegemaakt." De controle was verder ook een succes: er werden in totaal zes voertuigen in beslag genomen. Het totaal dat werd opgehaald was €40.000.