Zelf bijna 500 km/u rijden kan met de Bugatti Chiron Super Sport 300+

Na de geslaagde poging om de snelste productiehypercar ter wereld te hebben, kondigde Bugatti aan nooit meer een snellere auto te maken. Helemaal klaar zijn ze nog niet, want ze gaan er eerst nog een paar verkopen. Dit is de Chiron Super Sport 300+.
Bugatti Chiron Super Sport 200+

Wie veel geld wil verdienen met zijn autofabriek doet er goed aan Stephan Winkelmann te bellen. Deze Duitser is gespecialiseerd in het totaal uitmelken van supersportconcept. Niet geheel toevallig heet de Bugatti in dit artikel dan ook Super Sport.

Het gaat om de snelste versie van een Bugatti die u ooit zult tegenkomen. Het is de eerste productieauto in de geschiedenis die 304 mijl per uur wist te rijden. In kilometers is dat ruim 490 kilometer per uur, wat je doet afvragen waarom ze die laatste paar kilometer niet ook ergens vandaan kunnen persen met nog 100 pk erbij.

Inderdaad, deze Super Sport 300+ heeft nog 100 pk meer dan 1.500 paarden die een standaard-Chiron meekrijgt uit Molsheim. Verder is de auto aerodynamischer vormgegeven dan een 'gewone' Chiron.

De dertig stuks van de Super Sport 300+ zijn "visually based on the record-breaking car". Eigenlijk is dat een onheilspellende toevoeging van Bugatti. Was de recordpoging nou gedaan met een productiemodel, of was het toch een speciaal geprepareerde racewagen? Kopers van de exclusieve hyperhypersportcar willen toch zeker weten dat zij ook 300 mijl per uur moeten kunnen gaan? Ook al gaat ongetwijfeld niemand van de kopers dat daadwerkelijk proberen.

Hoe dan ook, deze wagen is spectaculair met zijn verlengde body en speciale onderdelen om de lucht om de auto te geleiden. Daarnaast is de prijs ook adembenemend: €3,5 miljoen (exclusief de Nederlandse belastingen).

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e5024e848026', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });