Volkswagen zet klassieke Kever onder stroom

Volkswagen, Europa's grootste fabrikant, zet vol in op elektrificatie. Niet alleen via de nieuwe ID.-lijn, maar ook de klassiekers blijven niet onaangeroerd. Als bruggetje tussen verleden en toekomst wordt de klassieke Kever geëlektrificeerd.

Volkswagen e-Kever

Wie nog de tijd heeft meegemaakt waarin de oude Kevers regelmatig door de straat kwamen pruttelen, kent de klassieke boxer-sound van het model. Bij dit exemplaar hoort u echter alleen gezoem. Hij verdween in de Werkstatt van Wolfsburg Stuttgart, en kwam eruit zonder verbrandingsmotor, maar mét oranje kabels onder de kap. Dit door een transplantatie van de aandrijflijn van de nieuwe e-Up.

Het oude Kevertje heeft een elektromotor met een vermogen van 60kW/82pk, die wordt gevoed door 36,8 kWh aan accupakket, verdeeld over 14 modules van 2,6 kWh. De laadpoort is creatiewf weggewerkt onder een achterlicht. Vanzelfsprekend moesten chassis en remmen verstevigd worden vanwege extra gewicht en draaimoment. Het Kevertje legt een vrij nette 1.280 kg in de schaal, en mocht u het willen, dan is 150 km/u mogelijk. Het concept van de auto doet ons denken aan de recente transformatie van de Renault 4, ook al een absolute klassieker die onder stroom werd gezet. Het is een leuke gimmick, die verder voor het beeld op de weg niet veel zal doen. 

De transformatie van het model werd overigens niet in-house gedaan, maar uitbesteed aan het bedrijf eClassics uit Stuttgart. Het resultaat wordt komende week getoond op de IAA in Frankfurt. De ombouwer geeft aan dat hetzelfde principe eventueel op andere historische voertuigen kan worden toegepast, en noemt de Porsche 356 als voorbeeld. Maar of dat zo'n goed idee is... U mag zelf bepalen of dergelijke ombouwprojecten vooral heel creatief zijn, of toch heiligschennis. En anders gaat u gewoon voor de nieuwe Volkswagen ID.3.