Onthuld: Mercedes' eerste Formule E-bolide, met Nyck de Vries

Na het scoopje over de lineup dat Autobahn u eerder voerde, heeft Mercedes zojuist in Frankfurt het doek getrokken van de Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01, het wapen van Nyck en Stoffel voor het nieuwe seizoen Formule E.

Mercedes EQ F E

Bij de onthulling was naast beide coureurs ook Formule 1-teambaas Toto Wolff aanwezig. De bolide is 5.160 mm lang, en dat is net iets korter dan een Mercedes GLS. Hij is met 1.050 mm echter wel een heel stuk lager, en met een minimumgewicht van 900 kg (incl bestuurder) ook een stuk lichter.

De 250 kW sterke elektromotor is ontwikkeld door Mercedes-AMG High Performance Powertrains (HPP) in Brixworth. Hij wordt gevoed door een 52 kWh groot accupack, heeft een topsnelheid van zo'n 280 km/u, en doet 0-100 km/u in 2,8 seconden. 

Nyck heeft er alvast zin 'an: "It is a very big challenge, and the level of competition is extremely high. There are a lot of capable and well-regarded drivers in the championship. The cars are relatively similar, but there is much more freedom than in a championship like Formula 2, all of which makes it an incredibly exciting race series.

Het nieuwe Formule E-seizoen begint in november in Saoedi-Arabië.