Mercedes-AMG E 53 Coupé en Cabriolet nieuw en officieel

Naast Münchens nieuws is er vandaag ook Stuutgarts opfrisnieuws. Mercedes-AMG heeft de E-Klasse Coupé en Cabriolet extradik en extrazwart aangekleed. Dit is de nieuwe E 53 Coupé (of Cabriolet).
mercedes-amg e53 Coupé

De eerste wijziging die Mercedes noemt in het persbericht over de AMG E 53 Coupé en Cabrio is de nieuwe grille. Mercedes-AMG is overal de verticale AMG-spijlen aan het doorvoeren en nu hebben de E'tjes ook een flinke eiersnijder op de neus. De volgende zin uit het bericht willen we u overigens niet onthouden: "Ook de nieuw vormgegeven voorskirt in A-wing-design heeft een positieve uitwerking op het totaalplaatje".

Onder de lange motorkap met AMG-bulten leeft de '53'-motor. Dat is de geëlektrificeerde drieliter zes-in-lijn met 435 pk. De startgenerator geeft 22 pk (en 250 Nm) extra duw bij de start en wanneer het gaspedaal plotseling ingestampt wordt. Uiteraard zorgt de elektrische ondersteuning ook voor de zeilfunctie op de Autobahn, waardoor de auto extrazuinig rijdt. De maximumsnelheid die de E53 kan halen is standaard 250 kilometer per uur, en wie het Drivers' Package aanvinkt bij de dealer mag nog 20 kilometer per uur harder.

Schakelen gaat via een negentraps Speedshift TCT-transmissie. Wat inhoudt dat de auto alles zelf kan doen, maar u ook met de flippers op het stuur kunt schakelen als u denkt dat u het beter weet dan de AMG-systemen.

Genoeg gepraat, hier zijn de plaatjes (inderdaad, wij zien ook geen cabrio's op de foto's van Mercedes).

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6fdf9f2cce5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });