Twee extra Formule 1-races aangekondigd

Feestelijk nieuws uit de Formule 1! Naast de acht races die al bevestigd waren, zijn er twee nieuwe races toegevoegd. Beide Grands Prix vinden plaats in september van dit jaar. Het gaat om een race in Italië, op Mugello en in Rusland in Sotsji.

Ferrari Mugello

De week na de Italiaanse Grand Prix in Monza verplaatst het Formule 1-circus zich naar een andere plek in Italië. Het Toscaanse circuit van Mugello bij Florence wordt van 11 tot en met 13 september het decor van een bijzondere race. Het is niet alleen de eerste keer dat Mugello een Formule 1-race krijgt, het is nog wat extra feestelijk omdat het de 1.000e Formule 1-race voor Ferrari is. Dat is bijzonder, en wat ook leuk is: het circuit is eigendom van Ferrari. De Italianen kunnen dus een mooi rood feestje met Tifosi bouwen. Nu alleen hopen dat de auto wat beter gaat rijden.

Eind september verplaatst het circus zich naar Rusland waar Sotsji het decor is van de Russische Grand Prix. Het oersaaie asfalt is gelukkig voorlopig maar het decor van één race. Het Russische weekend vindt plaats van 25 tot en met 27 september. Met de toevoeging van Mugello en Sochi komt het aantal bevestigde races voor 2020 nu op tien stuks. Binnenkort verwacht de Formule 1 met meer aankondigingen te komen en uiteindelijk op vijftien tot achttien races uit te komen.

Chase Carey zegt: "We are delighted to announce Mugello and Sochi will be part of the 2020 calendar and want to thank all our partners for their support in recent weeks. We had great start to our season in Austria last weekend and we are increasingly confident in our plans to race throughout the remainder of 2020."

De kans dat Zandvoort bij de nog aan te kondigen races zit is ongeveer nul procent. Wie alsnog wil racen in Nederland moet bij het vandaag uitgekomen computerspel F1 2020 zijn.

Autosport
  • Ferrari