Hoera! F1 2020 is hier

Afgelopen week begon de Formule 1 echt in Oostenrijk, en dit weekend zijn de coureurs er weer. Maar vandaag kan iedereen in zijn huiskamer de GP van Nederland op Zandvoort rijden. Mét commentaar van Olav Mol. De game F1 2020 is vanaf vandaag leverbaar.

F1 2020

Op dinsdag kregen de bestellers van de Michael Schumacher Special Edition (met extra auto's) van F1 2020 hun game al thuisgestuurd, maar vandaag zijn ook de 'gewone mensen' aan de beurt. Bijna een maand eerder dan normaal is het simulatiespel beschikbaar. Hoewel het echte Formule 1-seizoen dit jaar nogal raar verloopt, is in het spel gewoon het oude geplande seizoen beschikbaar.

Dat betekent dat er eindelijk met Formule 1-wagens op Zandvoort gereden wordt. Afgelopen dinsdag kreeg Autobahn al de kans om in te stappen. We togen naar Utrecht waar in het officiële F1 2020 simulatorcentrum in winkelcentrum The Wall een race tussen de media plaatsvond. Over de uitslag zullen we het niet hebben, we eindigden ongeveer op de plek waar je een Alfa Romeo, AlphaTauri of een Haas zou verwachten (dus vóór Williams), maar het was een mooie test.

Het spel weet je naar binnen te slepen en maakt het mogelijk om F1 tot leven te wekken in je huiskamer. Ongetwijfeld zullen rijders als Max Verstappen meer realisme in de besturing verwachten, maar voor de leek is het zeer realistisch. Het spel is beschikbaar voor de PS4, Xbox One en PC, maar komt binnenkort ook op Google Stadia.

Zandvoort

Om de lancering te vieren hebben de makers een documentaire gemaakt over Zandvoort. Dat circuit is (met dat in Hanoi) voor het eerst onderdeel van de game. Ook nieuw is dit jaar het commentaar van Olav Mol in de game.

Autosport
  • Pim Geerts